Kun je voorbeelden geven hoe je credits kunt verdienen en hoeveel?

Dit is behoorlijk complex. Kun je een voorbeeld geven?

Uiteraard. Eerst kijken we naar jouw historisch profiel afkomstig uit het verkeersonderzoek. Stel: jij gaat op maandag tot en met woensdag met de auto naar je werk, zoals afgebeeld in tabel 1.  Op donderdag ga je altijd met de fiets en op vrijdag werk je iedere week thuis.

Dat houdt in dat je gemiddeld drie dagen per werkweek met de auto reed en twee dagen al gewenst gedrag vertoonde. Je historisch profiel wordt dan in ons systeem opgebouwd als 3x auto en 2x ‘niet in de spits’.

In week 1 van het project No Spits Today kies je ervoor om vijf dagen met de fiets te gaan. Aangezien je al 2 dagen (op donderdag en vrijdag) gewenst gedrag vertoonde krijg je de eerste 2 dagen van de week geen extra punten en credits. Na deze twee dagen krijg je voor de drie dagen die jij eerst met de auto ging extra punten en credits, omdat je niet in de avondspits staat met de auto!  Dat ziet er als volgt uit:

Let op: 400 credits in voorbeeld is naar aanleiding van periode 1

Je krijgt voor drie van zijn vijf fietsritten credits, jij vertoont immers drie keer extra gewenst gedrag ten opzichte van jouw historisch profiel! Je verdient deze week 950 punten plus 12 euro aan credits!

Nog een voorbeeld: stel dat je de week daarop maandag t/m woensdag thuis werkt en vervolgens de auto neemt richting mijdingsgebieden, dan ziet je beloningsopbouw er als volgt uit:

Let op: 400 credits in voorbeeld is naar aanleiding van periode 1

Je krijgt dus voor één van de drie keer thuiswerken credits, jij vertoont immers één keer extra gewenst gedrag ten opzichte van jouw historisch profiel! Je verdient deze week dus 450 punten plus 4 euro aan credits!

Als je vervolgens in week 3 een mix maakt van manieren om de avondspits met de auto te mijden, dan zou je beloningsopbouw er als volgt uit kunnen zien:

Let op: 500 credits in voorbeeld is naar aanleiding van periode 1

Je krijgt dus voor de twee keer dat je de avondspits mijdt met behulp van het OV credits, je vertoont immers twee keer extra gewenst gedrag ten opzichte van jouw historisch profiel! Je verdient in week 3 dus 700 punten plus 10 euro aan credits!